Volgsysteem voor huiswerkbegeleiding

Lerende jongen StudyAssist

Een landelijk huiswerkbegeleidingsinstituut vertelde ons dat er heel wat leerling-volgsystemen bestaan, maar weinig zijn geschikt voor huiswerkbegeleiding. De vraag aan Juna was een volgsysteem te ontwikkelen voor de specifieke behoeftes en vragen die spelen bij het begeleiden van middelbare scholieren bij hun huiswerk.

Juna heeft, in opdracht van DLD software, een online applicatie gemaakt, genaamd StudyAssist. StudyAssist wordt dagelijks door instituten door het hele land gebruikt om duizenden middelbare scholieren te begeleiden.

Voordeel voor het huiswerkinstituut

  • meerdere gebruikers instelbaar zoals begeleider en leerling
  • online en schaalbaar systeem.
  • informatie is overzichtelijk ingedeeld, waardoor zeer toegankelijk in het gebruik

› Bekijk het resultaat

 

Voor het leerlingvolgsysteem StudyAssist hebben we veel aandacht gestoken in performance-optimalisatie.

Elke schooldag is er ’s middags een piek te zien in het aantal gebruikers. Ook op zo’n druk moment moet iedereen snel door het systeem heen kunnen klikken en mag het niet zo zijn dat software de gebruikers remt.

Paco Wensveen

Software engineer bij Juna

Website van StudyAssist, homepagina van het publieke gedeelte

Leerlingvolgsysteem

Het proces

De online applicatie is in eerste instantie in samenwerking met het Huiswerkbegeleidingsinstituut gebouwd. Zij hebben aangegeven wat er nodig was en Juna heeft het gebouwd. Tijdens het bouwproces was er voldoende terugkoppeling en bijstellingen zodat er bij oplevering een product stond waar iedereen tevreden mee was.

In de online applicatie zit een gedeelte voor begeleiders en ook de voor de ouders. Iedere gebruiker heeft een eigen beveiligde  omgeving. Ouders kunnen dus met de vorderingen meekijken.

Het systeem zelf

Het systeem is ingedeeld in:

  1. een algemeen stuk over het instituut met rapporten zoals de drukteprognose, overzichten van leerlingen, begeleiders, mentoren en ouders en alles algemene informatie over het instituut
  2. een leerlinggedeelte
  3. een begeleidergedeelte

Wat we nog steeds doen voor StudyAssist

Juna onderhoud constant het systeem, zodat het optimaal blijft werken.

  • er wordt technische support geleverd aan alle aangesloten instituten
  • constant werken wij aan optimalisatie om het systeem zo snel mogelijk te maken en te houden.

Daarnaast ontwikkelen wij het systeem, in opdracht, door. Nieuwe features worden toegevoegd en bestaande features onderhouden.

Handige tijdsbesparende features voor huiswerkbegeleiders

Huiswerkplanning eenvoudig verplaatsen

Planningen kunnen automatisch gegenereerd worden aan de hand van aanwezigheid, huiswerkplanning en huiswerktypes. Hierdoor is het plannen voor de instituten zeer eenvoudig.

Als de planning net niet klopt, kan de begeleider dit aanpassen door de planning naar een andere week te slepen. Deze functies maken het plannen makkelijker waardoor de begeleiders meer tijd voor de leerlingen hebben.

Drukteprognose

Per dag geeft een grafiek aan wanneer de meeste leerlingen en begeleiders verwacht worden. Zo kan men heel snel zien wanneer de piek van het aantal aanwezige leerlingen is, en hierop inspelen met het rooster van de begeleiding.

Vertel anderen